Trento___TOPdesign_16_0514_roskakorit-noSaniteettitiloihin tarkoitettu roskakori on erilainen kuin muut roskakorit, joita meillä on kotona ja toimistoissa. Kylpyhuoneen roskakorit ovat suunniteltuja vessoihin ja kylpyhuoneisiin sekä muihin saniteettitiloihin, ja niihin laitetaan naisten hygienia tuotteita, partateriä, ja kaikki henkilökohtaiseen hygieniaan ja lääketieteeseen liittyviä roskia.  

Tästä johtuen saniteettitilojen roskakoreissa on useita eri ominaisuuksia. Ensinnä, hyvässä roskakorissa kylpyhuoneisiin, täytyy olla sensori- tai poljinratkaisu. Kukaan ei halua koskea käsin nostaakseen kannen, varsinkin kun muut ovat laittaneet sinne henkilökohtaisia kropastamme tulleita roskia, joissa on mahdollisesti verta tai muita nesteitä.

 Toiseksi, kylpyhuoneen roskakorin tulee olla sopivan kokoinen. Jos saniteettitilojen roskakori on työpaikan kylpyhuoneessa tai vessassa, sen täytyy olla tarpeeksi iso, jotta se ei täyty tyhjentämisien välissä.  Jos roskakori on täynnä, sitten moni pois heitetyistä roskista, joiden pitäisi olla roskakorissa, menee vessanpönttöön. Jotkut näistä tuotteista, kuten naisten saniteettituotteet, voivat tukkia viemäriputkistot helposti ja näissä tapauksissa sopivan kokoinen roskakori voi säästää omaisuuden putkiston korjauskuluissa.  

Kylpyhuoneen roskakori ovat usein tehty Polypropylenesta. Tämä on käsin they polymeerista ja sopii hyvin tämän tyylisiin tiloihin, koska se on bakteereja ja mikrobeja vastustava , koska siellä ei ole tilaa niille roskakorin pinnassa.  

Muut materiaalit, jotka ovat hyviä saniteettitilojen roskakoreihin, ovat ruostumaton teräs, vaikkakin ruostumattomasta teräksestä olevat roskakorit ovat usein kalliimpia, mutta ne tarjoavat hyvän suojan bakteereja ja muita hyönteisiä vastaan. Ne ovat myös helposti puhdistettavissa. Materiaalit, joita tulisi välttää ovat avoimet ja ritiläiset roskakorit. Ne voivat olla houkuttelevia paperille tarkoitettuja roskakoreja, mutta ne eivät sovi saniteettitiloihin.  

Kylpyhuoneen ja vessan lisäksi, on myös muita paikkoja joissa saniteettitiloihin tarkoitettuja roskakoreja käytetään; Sairaalat ja muut lääketieteelliset rakennukset. Vaikkaki sairaaloihin tarkoitetut roskakorit ovat usein suunniteltu erikseen klinikoille, leikkaushuoneissin ja muihin sairaaloihin. Nämä ovat usein hyvin samanlaisia kuin muut saniteettitilojen roskakorit, mutta isompia ja vakaampia, sekä niissä on tarkemmat paloturvamääräykset.   

Saniteettitilojen roskakorit ovat tärkeä osa päivittäistä kylpyhuoneen ja vessan hygieniaa, joten varmistakaa kotona ja työpaikalla, että oikeanlainen roskakori on käytössä.